Filtre cu autocuratare

Filtre cu autocuratare (spalare inversa)Spalare inversa in contra curent in loc de schimbarea periodica a elementului filtrant.

Filtre cu autocuratare

Filtrele cu autocuratare au un avantaj major fata de filtrele clasice cu element filtrant schimbabil. La filtrele cu autocuratare elementul filtrant nu trebuie sa fie schimbat iar filtrul nu trebuie sa fie deschis.

Astfel nu apar probleme de igiena in cazul manevrarii defectoase.La filtrele cu autocuratare se spala elemntul filtrant prin directionarea jetului de apa in interiorul filtrului in sens invers curgerii. Particulele depuse pe fata exterioara a elementului filtrant sunt astfel indepartate si evacuate.In timpul spalarii inverse in contra curent procesul de filtrare nu este intrerupt.

In timp ce la filtrele clasice cu schimbarea elementului filtrant lucrarile de intretinerea filtrelor trebuie efectuate la fiecare 6 luni , la filtrele cu autocuratare sunt suficiente numai inspectii periodice iar lucrarile de intretinere sunt necesare la interval de timp mult mai larg.

Filtrele cu autocuratare sunt disponibile in varianta cu cu actionare manuala sau cu actionare automata (cu control dupa timp sau/si diferenta de presiune in functie de gradul de colmatare)

 

Filtre cu autocuratare Judo Wasseraufbereitung GmbH

Familia de filtre cu autocuratare fabricate de Judo Wasseraufbereitung GmbH (Germania) si comercializate de Debitron Termo este compusa din urmatoarele tipuri constructive :