Dizolvatoare electronice de calcar

Dizolvatoare electronice de calcarDizolvatoarele Aqua sunt concepute si produse in Suedia de firma Trebema AB cu respectarea cerintelor stringente de calitate specifice industriei suedeze.
Principiul de functionare este urmatorul: apa care trece prin campul electrostatic creat de dizolvator are in compozitia sa ioni de metal care sunt accelerati de campul electrostatic bombardand cristalele de calcar. Calcarul se faramiteaza astfel pierzandu-si proprietatea de a se depune. De asemenea in acest camp se formeaza si un acid carbonic care in timp dizolva calcarul deja depus pe conducte. Odata cu calcarul dislocat de pe conducta se desprind si alte impuritati fiind indepartate la eliminarea apei din circuit.

Dizolvatoare electronice de calcar

Cateva dintre avantajele folosirii dizolvatoarelor AQUA

 • Procesul este foarte eficient, efectul dizolvatoarelor fiind probat de un numar mare de clienti de referinta din Romania si din alte tari
 • Prin instalarea dizolvatorului, se evita riscul de colmatare a conductelor si instalatiilor, iar durata de viata a acestora se prelungeste considerabil.
 • Functionarea la presiuni si temperaturi normale, in cazul instalatiilor de incalzire, duce la reducerea consumului de combustibil si la marirea duratei de viata a acestora. Consecinta este amortizarea rapida a investitiei si castiguri considerabile sub forma eliminarii costurilor cauzate de colmatarea conductelor sau schimbatoarelor de caldura si distrugerea garniturilor din instalatii.
 • Dizolvatoarele Aqua se monteaza foarte usor pe conductele de apa urmand instructiunile de instalare care insotesc produsul.
 • Aparatele nu necesita intretinere sau service.
 • Consumul de energie este neansemnat.
 • Dizolvatoarele Aqua sunt produse in conformitate cu normele ecologice impuse de UE, neutilizandu-se substante chimice, calitatea apei nefiind influentata.

Dizolvatoarele Aqua se pot monta pe toate tipurile de conducte din: cupru, otel/fier, plastic (polietena sau PVC) cu un diametru de pana la 150 de mm, atat pentru apa rece cat si calda.
Dizolvatoarele sunt de mai multe tipuri, putandu-se folosi de la case, vile, blocuri de apartamente pana la mari restaurante, complexe hoteliere si mari companii industriale.

 

Modele de dizolvatoare Aqua – Dizolvatoare electronice de calcar

Produse / Caracteristici Aqua 2000 Aqua 3000 Aqua 5000
Numar articol 5642000 5642002 5642003
Debit al apei (litri/minut) 50 200 800
Diametrul conductei (mm) 10-50 25-75 25-150
Efect (in W) 4 25 40

DESCARCA DOCUMENTATIE Dizolvatoare electronice de calcar

 1. Declaratie
 2. Documentatie Aqua
 3. Documentatie Aqua 2000
 4. Documentatie Aqua 5000