Dezaeratoare, separatoare de impuritati, degazoare cu vacuum

Calitatea la cele mai inalte cote

Aerul se acumuleaza in zonele cu cotele cele mai mari din sistem.Dezaeratorele automate SpiroTop au fost special proiectate pentru a elimina aerul rapid si eficient.SpiroTop asigura dezaerarea rapida si sigura in timpul drenarii sistemului.Aerul si alte gaze se acumuleaza la cota cea mai inalta a sistemului. Totusi, un sistem are mai multe puncte de cota inalta.Aerul poate obstructiona curgerea in aceste pucte sau chiar o poate stopa.Daca gazele nu sunt eliminate, sau sunt eliminate partial, pot aparea probleme la punerea in functiune ca si necesitatea aerisirii manuale frecvente, deteriorarea performantelor pompelor etc.

Aerul: un factor perturbator in circuitele de incalzire

Dezaeratoare, separatoare de impuritati , degazoare cu vacuum

Dezaeratoare, separatoare de impuritati , degazoare cu vacuumDupa dezaerarea initiala, agentul termic mai contine inca microbule sau gaze dizolvate.In plus, aerul va continua sa intre in sistem prin microfisuri.Daca gazele nu sunt indepartate, sau indepartate partial, acest lucru genereaza probleme la punere in functiune, necesitatea aerisirii manuale frecvente, deteriorarea performantelor pompelor consum energetic suplimentar nejustificat.Prezenta si aparitia in mod continuu a aerului determina aparitia coroziunii care determina desprinderea unor particule care sunt puse in miscare in sistem si pot genera deteriorarea componentelor (pompe robineti).Microbulele sunt distriuite in toata masa lichidului si sunt dificil de captat si eliminat.

Dezaeratoare, separatoare de impuritati, degazoare cu vacuum

Cele mai mici particule si impuritati pot creea cele mai mari probleme.

Impuritatile din circuitele de apa pot creea probleme si uzura majora a componentelor.Impuritatile constau in mare masura din particule corozive care sunt atrase de campul magnetic al pompelor. Aceste particule sunt pompate in sistem si vor fi eventual colectate in componentele critice. Rezultatul? Consum nejustificat de energie, eficienta redusa, defectiuni si avarii.
Un filtru este deseori instalat pentru a capta impuritatile dar nu reprezinta solutia optima. Filterele se infunda si trebuie curatate si schimbate regulat, avand ca efect costuri suplimentare. Spirotech a dezvoltat solutia cea mai eficienta: separatorul de impuritati SpiroTrap.Separatorul de impuritati SpiroTrap practic nu necesita intretinere

Aerul si impuritatile impiedica atingerea nivelul optim de performanta

SpiroCombi separa gazele si imputitatile din circuitul si le indeparteaza din sistem. Teste independente au indicat ca particulele microscopice si microbule foarte fine sunt indepartate de water flow. Often it is these which cause the most damage. Modul de functionare a dispozitivului SpiroCombi nu este afectat de impuritatile acumulate.SpiroCombi nu necesita practic intretinere si – spre deosebire de filtre are o rezistenta hidraulica foarte redusa si constanta. Un beneficiu suplimentar a unui sistem fara incluziuni de aer si fara impuritati asigura reducerea costurilor prin economisirea de energie.

Separarea aerului si a impuritatilor in echilibru perfect

Echilibru hidraulic este foarte important intr-un sistem HVAC cu mai multe grupuri si pompe. Indepartarea efectiva a aerului si a impuritatilor contribuie la realizarea performantei optime. Echilibrarea hidraulica, separarea aerului si impuritatilor se realizeaza in dizpozitivul compact SpiroCross. Constructia SpiroCross este bazata pe o structura spiralata prin care curge lichidul. Dispozitivul “Spirotube” asigura miscarea ascendenta a microbulelor si miscarea descendenta a impuritatilor care se depun automat pe fund. Chiar daca Spirotube poate capta cele mai mici microbule si impurititati acesta are o structure foarte deschisa care impiedica infundarea.Curgerea si caderea redusa de presiune nu sunt afectate de impuritatile acumulate.

 

Dezaeratoare, separatoare de impuritati, degazoare cu vacuum

Degazorul cu vacum SpiroVent Superior : sigur si eficient
SpiroVent Superior este un degazor automat destinat circuitelor de incalzire si racire. Datorita sistemului de control electronic SpiroVent Superior ofera facilitati numeroase pentru citirea informatiilor din sistem, parametrii memorati, starea sistemului

  • asigura mentinerea concentratia de aer dizolvat sub nivelul critic
  • operare automata
  • functie de refill cu apa degazata
  • operare si deservire usoara
  • transfer termic optim
  • simplu de instalat (plug and play)
  • garantie 2 ani
  • disponibil in mai multe variante constructive : 15-300 m3