Contoare de energie termica

Contoare de energie termica: Contoare de energie termica CONTORIZARE ENERGIE TERMICA PENTRU CIRCUITE DE INCALZIRE SAU RACIRE AVAND CA AGENT TERMIC APA

Competenta tehnica, siguranta si eficienta sub un singur nume : SensoStar fabricat de Engelmann Sensor GmbH

SensoStar Small enough to know you large enough to serve you

Cu o experienta de peste 30 de ani firma Engelmann Sensor GmbH este unul din cei mai importanti producatori de contoare compacte de energie termica avand peste 4,7 milioane de contoare de energie termica livrate in intreaga lume. Pentru dezvoltarea si fabricatia integratoarelor SensoStarE si SensoStarU Engelmann Sensor GmbH utilizeaza propriile sisteme de dezvoltare PSPICE (simulare numerica) si MathCAD (calcul de comutatie simbolistic si numeric) precum si sistemele cele mai moderne CAD si designul electonic al carcasei (Pulsonic, Pro/Engineer). Componentele electronice se amplaseaza si se lipesc pe placa de baza cu o precizie de cativa microni.Procesul este verificat de o camera 3D.

Pentru a verifica anduranta si fiabilitatea, Engelmann Sensor GmbH  simuleaza prin dotari si procedee interne proprii conditii de mediu diverse.Prin controlul strict al fabricatiei pentru componentele principale : debitmetru, integrator si senzori de temperatura rezulta un produs cu o inalta calitate, fiabilitate si precizie. Contoarele de energie termica SensoStarE si SensoStar U sunt alcatuite dintr-un integrator cu microprocesor, doi senzori de temperatura pentru tur si retur si un debitmetru cu turbina sau cu ultrasunete.

Pe display este indicata permanent energia termica consumata. Alte detalii de consum, debit , temperatura tur , temperatura retur etc. sunt indicate prin meniul cu 5 niveluri de indicare.In memoria nevolatila integrata EDPROM sunt inregistrate de mai multe ori pe zi datele relevante. Pe nivelul 1 sunt indicate valorile cumulate de energie si debitul.Pe nivelul 2 sunt indicate debitul maxim, temperatura tur/retur si diferenta de temperatura.Pe nivelul 3 sunt indicate datele statistce pe ultimele 15 luni iar pe nivelul 5 se pot modifica : pozitia de montaj tur/retur si unitatile de masura ptr energie Prin intermediul interfetei optice se pot prelua datele de consum si se poate configura integratorul.

La montajul final al contoarelor de energie termica curbele individuale pentru ambii senzori de temperatura si pentru debitmetru sunt programate in unitatea electronica din integrator.Abia dupa aceasta ultima etapa de ajustare electronica ia nastere contorul de energie SensoStar. Pe langa functionaliatatea exceptionala contoarele de energie termica SensoStar se remarca si printr-o fiabilitate deosebita.Multe teste au indicat faptul ca durata de functionare este cu mult mai lunga decat perioada de valabilitatea verificarilor metrolgice.

 

CONTOARE COMPACTE DE ENERGIE TERMICA

Contoare compacte de energie termica cu traductor de debit cu turbinamonojet sau multijet  SensoStar E

contoare de energie termica

Contoare compacte de energie termica cu traductor cu turbina SensoStarE (compact)  sunt echipate cu debitmetre monojet sau multijet sau coaxiale avand debitele nominale Qp 0,6; 1,5 si 2,5 m3/h.Traductorul de debit functioneaza pe principiul preluarii impulsului de la rotorul turbinei fara dispozitiv magnetic.Astfel SensoStar E este adecvat  pentru masurarea energiei termice de racire sau incalzire pentru apartamente si case.Integratorul SensoStar E permite selectarea (modificarea) inainte de trecerea agentului termic prin contor (pana la cumularea a 10kWh) a unitatilor de masura si a pozitie de montaj ptr debitmetru (tur sau retur)

Componentele sunt fabricate in Germania si corespund nomelor EN 1434. Pe display-ul ergonomic se pot citi confortabil si sinoptic datele importante si relevante intr-o succesiune logica.Optional integratorul SensoStar E se poate detasa si monta la o distanta de 30 cm de debitmetru.Contoarele se pot dota din fabricatie sau ulterior cu interfete de comunicare M-Bus, wireless M-Bus, contacte libere de potential, iesiri de impusuri , modul radio etc. Contoarele SensoStar E detin Certificatul MID

Contoare compacte de energie termica cu traductor de debit cu ultrasunete SensoStar2U si SensoStar 2US Contoare compacte de energie termica

Contoare compacte de energie termica cu traductor cu ultrasunete sunt disponibile in domeniul 0,6 ; 1,5 ; 2,5 ; 3,5 ; 6,0 m3/h cu prindere pe filet modelul SensoStar2U si in domeniul 15; 25; 40 ; 60 m3/h in varianta cu prindere pe flasa modelul  SensoStar2US.

Dinamica de masuarea Q max/Qmin etste de 100: 1 in cazul debitmetrelor cu ultrasunete.

Integatorul se poate detasa la modelele SensoStar2U.Pe display-ul ergonomic se pot citi confortabil si sinoptic datele importante si relevante intr-o succesiune logica Contoarele SensoStar2U si SensoStar2US se pot dota din fabricatie cu interfete de comunicare M-Bus, wireless M-Bus, contacte libere de potential, iesiri de impusuri , data logger, modul radio, alimentarea 220 V etc.Contoarele SensoStar2U si SensoStar2US se pot livra cu Certificat MID

CONTOARE COMBINATE DE ENERGIE TERMICA

Contoare combinate cu traductor de debit cu turbina SensoStar2C

Contoare combinate de energie termica

Contoare combinate de energie termica cu traductor cu turbina In varianta SensoStar2C se pot utliza  pentru o gama larga de debitmetre cu traductor cu turbina avand Qn 1,5; 2,5 ; 3,5; 6,0 ; 10,00 ; 15,00 ; 25,00 ; 40,00 ; 60,00 Contoarele combinate  pot fi echipat si cu debitmetre multijet coaxial in versiunea EAT Allmess sau EAT ISTA.Integratorul este conectabil la orice debitmetre cu iesire de puls incepind de la debitmetrele cele mai mici si ajungand pina la debitmetrele Woltman de mare capacitate.Integratorul poate fi programat pentru diferite valori :  de la 1 la 1000 litrii /implus.Aceste tipuri de contoare SensoStar2C sunt adecvate pentru instalatii mari de incalzire / racire.Contoarele se pot dota din fabricatie sau ulterior cu interfete de comunicare M-Bus, wireless M-Bus, contacte libere de potential, iesiri de impusuri , modul radio, data logger , alimentare 220 V etc.

 

Fisa tehnica debitmetrul monojet

Debit nominal m3/h 0.6 1.5 2.5
Debit maxim m3/h 1.2 3.0 5.0
Codificare culoare Senso Star 2+ albastru rosu negru
Pierdere de presiune la debit nominal bar 0.158 0.196 0.165
Pierdere de presiune la debit maxim bar 0.604 0.746 0.631
Clasa metrologica conform legislatiei germane orizontal A/B/C
Clasa metrologica conform legislatiei germane vertical A/B A/B/C
Clasa metrologica conform MID 3 conform EN 1434
Presiunea nominala Bar 10
Pozitia de montaj orizontal sau vertical
Debit de start 3.5 l/h 7.0 l/h 10,0 l/h
Debit de start 4.0 /h 7.0 l/h 10,0 l/h
Montaj pe retur optional pe tur
Lungimea cablului catre calculator 30 cm cablat fix
Diametru nominal mm 15 20

 

Fisa tehnica integrator SensoStar2

Domeniu de temperatura C 1-130
Diferenta de temperatura K 3-100
Temperatura de depozitare C 0-55
Diferenta minima de temperatura K 0.2
Rezolutie C 0.01
Indicator LCD cu 8 digiti
Unitati de masura afisate MWh sau kWh sau GJ cu 3 zecimale
Intefata Optica
Intefata MBUS protocol MBUS
Baterie Litiu 3 V durata 6 ani optional 10 ani
Asigurarea datelor Odata pe zi in memoria principala
Date de facturare 15 valori lunare selectabile pe display sau 18 valori lunare selectabile prin intefata optica
Memorarea valorilor maxime Debit si putere termica
Clasa de protectie IP 54
EMC Clasa C conform EN 1434

 

Fisa tehnica senzori de temperatura

Rezistenta din platina PT500 DIN IEC 60751
Diametru senzorului mm 5,0 optional 5,2 si 6,0
Lungimea cablului de conectare m 1,5 optinonal 3,0
Monatj tur direct in robinet sau in teaca
Montaj retur In debitmetru

 

Dimensiuni de montaj si gabarit

Debit nominal m3/h 0.6 1.5 2.5
Lungimea de montaj mm 110 110 130
Conexiune filet G3/4 G3/4 G 1
SensoStar E SensoStarE
Carcasa calculatorului mm x mm 74,9 x 109,9 80,1 x 109,9
Inaltime de montaj de la centrul tevii mm 59,3 77,8
Inaltime de montajcu calculatorul detasat mm 52,4